Joulu Kaliforniassa – suunnitelmat etenee


Amerikkalaisten Black Friday -ostosviikonlopun alennukset ovat rantautuneet myös suomalaisiin kauppoihin. Minulla ei ollut aikomuksena tehdä mitään hankintoja Black Fridayn kunniaksi, mutta sitten havahduin Hotels.comin mainostavan jopa -60 % alennuksia majoituksissa. Klikkaus verkkokauppaan osoitti, että voin korottaa joulun hotellimme tasoa kahdella tähdellä ja säästää mojovia summia rahaa varaamalla muutaman hotellin uudelleen. Niinpä jo reilun kolmen viikon päässä siintävä matkamme sai uusia käänteitä eilen – kiitos vain amerikkalaisten tarjouspäivän!

Matkavarauksia päivitellessäni huomasin, etten ole vielä lunastanut lupaustani matkasuunnitelmien avaamisesta täällä blogissa. Suloisen kotisunnuntain kunniaksi nyt on erinomainen hetki ryhtyä fiilistelmään jo horisontissa siintävää palmulomaa.

Millainen siis tämän kertaisesta Amerikan joulustamme on tulossa


1. Lento Enkelten kaupunkiin 
Nappasimme 550 eurolla Lufthansan lennot Saksan kautta Los Angelesiin. Hinta ei ole lainkaan paha etenkin kun kyseessä on yksi harvoista yhtiöistä, joilla kaikki vielä kuuluu lennon hintaan. Matkalaukut, ruuat, juomat, jopa jälkkkärijuomat. Iloksemme huomasimme, että mannertenvälinen lento lennetään kaiken lisäksi A380-lentokoneella, joka on maailman suurin matkustajalentokone! Emme ole koskaan ennen päässeet kokemaan tätä kokonaan kaksikerroksista konetyyppiä, jonka kyytiin mahtuu huikeat 853 matkustajaa, joten jo lentomatka on tällä kertaa erityisen odotettu osa matkaa.

2. Elokuvastudioita ja rentoutumista Hollywoodissa
Ensimmäiset kaksi päivää majoitumme Hollywoodin lähellä Los Angelesin sisämaassa. Matkan aluksi suunnitelmissa on vierailla Warner Bros -studioilla, jossa on kuvattu monia tuttuja tv-sarjoja ja elokuvakohtauksia. Muita tarkkoja suunnitelmia emme ole tehneet ensimmäisille päiville, sillä pitkän lentomatkan ja työputken jälkeen on kiva varata aikaa vapaalle haahuilulle sen mukaan mitä huvittaa. Kun kyseessä on Los Angeles, ideoista ei tule olemaan puutetta!


3. Jouluksi Palm Springsiin
Viime reissu Palm Springsissa kesällä 2016 kutistui pikapysähdykseksi helleaallon pitäessä lämpömittaria sinnikkäästi 50 asteen tuntumassa. Tämä Kalifornian autiomaassa, vuorten keskellä sijaitseva kaupunki hurmasi minut jo lyhyellä visiitillä arkkitehtuurillaan, taitellaan ja taivasta hipovilla palmuillaan. Palm Springsissä pitäisi riittää lämmintä talvikuukausinakin, joten osittain matkaamme kaupunkiin lämmön toivossa.

Onnistuin eilen vaihtamaan majapaikaksemme alennusten ansiosta ikonisen Saguaro-hotellin, josta on kuva postauksen alussa. Tänä jouluna ei siis pitäisi väristä olla puutetta! Odotan Palm Springsiltä uima-allaskelejä, pitkiä kävelylenkkejä, valokuvien ottamista, taidenäyttelyissä poikkeamista ja etsimme ehkä kohteesta paikallisen joulukirkonkin. Budjetti ei antanut myöten majoittua julkkisten suosimassa the Parker-hotellissa, mutta suunnitelmissa on käydä tutustumassa paikkaan omin silmin ravintolaillallisen muodossa.

Palm Springsin nähtävyyksiin lukeutuvat läheinen Joshua Treen kansallispuisto, Palm Springsin köysirata ja paikallisen miehen pitämä (ihan kreisiltä vaikuttava) RoboLights jouluvalopiha. Saa nähdä päädymmekö käymään katsastamassa nämä kohteet tällä reissulla.


4. Las Vegas ja Britney! 
Joulun jälkeen jätämme Palm Springsin pölyt taaksemme ja suuntaamme toiseen aavikon kesällä sijaitsevaan värikeitaaseen – Las Vegasiin! Ystävämme Jenna liittyy iloiseen reissujoukkoomme täällä. Olemme varanneet majoituksen New York New York -hotellista (totta kai!) keskeltä kuuluisaa Strip-katua ja taskussa polttelee liput Britney Spearsin keikalle. What happens in Vegas, stays in Vegas! ;)

5. Grand Canyon
Seuraavaksi reissukaravaanimme suuntaa mykistävien luonnonihmeiden äärelle Grand Canyonille. Olen käynyt kohteessa kerran aiemmin 9 vuotta sitten samaan vuodenaikaan ja tuolloin kanjonit olivat saaneet ylleen lumipeitteen. On mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkia säätiloja tällä matkalla kohtaamme. Toivottavasti vähemmän lunta ja enemmän aurinkoa!


6. Uutta vuotta vastaanottamaan Santa Monicaan
Viimeiseksi suuntaamme ottamaan uuden vuoden vastaan takaisin Los Angelesiin. Majoitumme vielä pari yötä Hollywoodissa ja loppuajan Santa Monicassa aivan rannan tuntumassa. Kaiken kaikkiaan tämänkertainen Amerikan seikkailumme tulee kestämään kaksi viikkoa. Vinkkejä Los Angelesin uuden vuoden vietosta otetaan vastaan!

* * *

Arvaatte varmaan, että odotan matkaa jo hullunlailla. Kaikki edellä mainitut reissukohteet ovat meille entuudestaan tuttuja ja se kertoo siitä, että edelliset kerrat ovat synnyttäneet pohjattoman halun päästä hengaamaan näissä ympyröissä uudelleen ja uudelleen.

En malta odottaa sitä, että kaamoksen sijaan meitä syleilevät Kalifornian skinnyt palmut, Mojaven autiomaan karut maisemat, hotellien värikkäät uima-allasalueet ja kirkkaana loistava Kalifornian aurinko. En myöskään malta odottaa, että pääsen viettämään joulua Maken kanssa Palm Springsin tapaan (mitä se sitten lieneekään) ja tekemään tulevaisuuden suunnitelmia rakkaan ystävän kanssa, jota en ole nähnyt pitkään aikaan. <3

Amerikkaan matkaaminen on minulle paluuta toiseen kotiin, paikkaan josta saan aina mukaani valtavan määrän uutta inspiraatiota ja voimaa taivaltaa Suomen talvessa. Kolme viikkoa jouluun on.


Kuvat: 1. kuva Saguaro-hotelli /  4. kuva New York New York -hotelli / Wikipedia

7 kommenttia

  1. Vau, niin ihanat suunnitelmat!! Oon kyllä pikkuisen kade! Ja erityisesti tuosta Palm Sprigns -osuudesta! Tulikohan tarpeeksi monta huutomerkkiä :) Huippua, että saitte tuon hotellin, sinne mäkin haluaisin joskus. Ja olispa upea nähdä Grand Canyon myös talvella. Meillä silloin kesäaikaan oli aivan upea vaaleanpunainen auringonnousu, ehkä hienointa mitä olen koskaan kokenut! Meidänkin on kyllä ihan pakko päästä Kalifornian suunnalle lähivuosina. Muista sitten snäpätä ihan hurrrjan paljon, mä sitten fiilistelen täällä kotisohvalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Heidi, sun kommenteista tulee aina niin hyvä mieli!! <3 :) Oon varma, että vielä joku päivä mää luen postausta sun blogista Saguaro hotellista – teidät tuntien, en epäile hetkeäkään että Kalifornia taas kutsuu! ;)

      Varmasti kannatti herätä näkemään auringonnousu Grand Canyonilla. Voi vitsit, sitä ei varmasti ikinä unohda. Me lähdetään sinne Vegasista Britneyn keikan jälkeen seuraavana aamuna, joten voi olla melko todennäköistä, että me ei auringonnousulle sinne ehditä :D

      Mää snäppäilen reissulta, olet sitten virtuaalisesti messissä! <3 :)

      Poista
  2. Kuulostaapa mahtavalta! Hieman samankaltaisia joulusuunnitelmia on tulevaisuuden varalle viritelty myös meillä. Vielä tänä vuonna tuo ei toteudu, eikä ehkä ihan seuraavanakaan, mutta toivottavasti joskus. Odotankin innolla kokemuksia ja vinkkejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sielläkin ollaan virtuaalisesti messissä :) Unelmia ja suunnitelmia tulevaan on hyvä olla usean vuoden varalle, joten hyvälle kuulostaa! :) Kiitos Aron!

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa ja tervetuloa! :-) Teemmekin melkein läpsystä vaihdon, sillä minä vuorostani vietän joulun Suomessa. Innolla odotan pääseväni juuri jouluksi Suomeen, yksi syy varmastikin se, että viime joulu jäi valistä. Jo lokakuussa ostin oikein uuden toppatakinkin Suomen pakkasia varten! Kertoo jotain kuinka intopiukeana asian suhteen olen. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läpsystä vaihto, siltähän tuo vaikuttaa! :) Hyvä homma, että sää odotat sun reissua ilmeisesti yhtä innostuneena kun minä Kaliforniaan pääsyä, hih! Toivottavasti tulee huippu reissu Suomen joulumaahan :) Mää oon jo hyvän tovin fiilistellyt tätä Suomi-joulua kotona niin ei sitten kyllä YHTÄÄN harmita olla the jouluna Kalifornian palmujen alla ;)

      Poista
  4. On tosiaan ihanat joulusuunnitelmat! Piti tulla vielä fiilistelemään tänne, kun lauantaina palattiin Floridasta ja Karibian risteilyltä. Voi kun meidänkin matka olisi vielä edessä päin, yhyy.

    Minä kyllä hyödynsin Black Friday -tarjoukset ja tyhjensin Calvin Kleinin ja DKNY:n liikkeet Orlandon outletissa tuona päivänä :D

    Ihanaa matkaa ja joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva saada!